2017 Can-am Defender HD8 Loss of power uphill - Can-Am Commander Forum
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 15 Old 06-11-2019, 04:36 PM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
2017 Can-am Defender HD8 Loss of power uphill

Hello everyone...I need some help with my can am as it's losing power uphill. I'm trying everything before I have to take it in. Everything seems to be working fine until there is strain on the engine, then it will slowly climbs up an incline. Dropping down to 10-12mph. A list of things I have done:
Checked Air Filiter
Cleaned spark plug
Cleaned muffler spark arrestor
Changed fuel pump/pre Filiter (maintaining 50psi)
Add fuel injection cleaner
Checked teeth on engine belt
Checked fuses
Checked battery terminals
Any suggestions would be great..Thanks a lot!
Scherer_35 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 15 Old 06-12-2019, 06:30 PM
Junior Member
 
CanamRancher1's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Nebraska
Posts: 13
Are you testing fuel pressure while driving or just at idle?

Sent from my S60 using Tapatalk

2016 Can-Am Defender HD10 5000 miles (traded)
2017 Can-Am Defender HD10 xt 6800 miles (current)
CanamRancher1 is offline  
post #3 of 15 Old 06-12-2019, 07:50 PM
Super Moderator
 
acefire's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Charleston WV
Posts: 22,256
Never clean spark plugs . They are cheap always just change . These engines can run without a miss on one cylinder.
acefire is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 15 Old 06-13-2019, 07:35 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
The fuel pressure was maintained at idle and accelerating in neutral. The original fuel pump had a visual drop down to 30psi, I thought this was the issue so changed it, but the problem is still occuring.
Scherer_35 is offline  
post #5 of 15 Old 06-13-2019, 07:36 AM Thread Starter
Junior Member
 
Join Date: Jun 2019
Posts: 4
Great info on the plugs, I will change both of them out and see if this helps.
Scherer_35 is offline  
post #6 of 15 Old 06-13-2019, 12:46 PM
Junior Member
 
CanamRancher1's Avatar
 
Join Date: Oct 2016
Location: Nebraska
Posts: 13
Without a load you are not simulating your uphill condition. What brand is the new pump? If you can I would test pressure as you go up a hill.

Sent from my S60 using Tapatalk

2016 Can-Am Defender HD10 5000 miles (traded)
2017 Can-Am Defender HD10 xt 6800 miles (current)
CanamRancher1 is offline  
post #7 of 15 Old 06-13-2019, 05:02 PM
Member
 
Cobraracer50cc's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 36
Mine seems to also on steep hill climbs. My Ranger would go till it eventually lost traction, then it would just spin the tires.
Cobraracer50cc is offline  
post #8 of 15 Old 06-13-2019, 05:45 PM
Senior Member
 
cannedham's Avatar
 
Join Date: Sep 2012
Location: Tennessee
Posts: 334
Quote:
Originally Posted by Cobraracer50cc View Post
Mine seems to also on steep hill climbs. My Ranger would go till it eventually lost traction, then it would just spin the tires.
What kind of tires?

If you love something, set it free. If it doesn't come back, hunt it down and kill it.
cannedham is offline  
post #9 of 15 Old 06-13-2019, 06:00 PM
Member
 
Cobraracer50cc's Avatar
 
Join Date: Jan 2019
Posts: 36
Stock bighorn 2s. The ranger also had stock polaris brand 4plys. Maybe the bighorns hook up way better? Never even thought of that!
Cobraracer50cc is offline  
post #10 of 15 Old 06-13-2019, 06:03 PM
Senior Member
 
Boogerhead's Avatar
 
Join Date: Nov 2014
Location: Henderson CO
Posts: 7,067
Quote:
Originally Posted by Cobraracer50cc View Post
Mine seems to also on steep hill climbs. My Ranger would go till it eventually lost traction, then it would just spin the tires.
What? If it’s spinning the tires it doesn’t seem to be losing power. Did I miss something again? Booger confused.

I may have to grow old, but you can't make me grow up!
Boogerhead is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Can-Am Commander Forum > Can-am Defender Forums > Defender General Discussions




Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Power loss issue. Heater/wiper/windows Snelson Commander Lighting, Stereo and Electrical 1 04-07-2019 09:43 PM
Defender HD8 XT CAB - Power windows dwaynejp Defender General Discussions 3 02-28-2019 04:48 PM
Intermittent Loss of Power J.C Commander General Discussion 15 08-21-2018 01:38 PM
2017 Defender HD10 - Track Mode??? testedandtrue Defender General Discussions 6 11-23-2017 06:11 PM
2017 Can-Am Defender HD10 XT Review + Video VS_Goose Can-Am Commander News 0 08-14-2017 12:48 PM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome