A bit of a problem - Can-Am Commander Forum
 6Likes
Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
post #1 of 30 Old 08-07-2019, 06:03 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Ontario
Posts: 161
A bit of a problem

Was out last night and buried my machine, winched myself out and then my dash light started flashing and didn't seem to have any battery power and finally the engine quit, my machine is a 13 and it has the original battery, do you guys think that I used too much power winching or there is another problem?
Ali88 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #2 of 30 Old 08-07-2019, 06:09 AM
Super Moderator
 
acefire's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Charleston WV
Posts: 22,776
Used more power than the stator could keep up with. Charge it back up should be fine.
acefire is offline  
post #3 of 30 Old 08-08-2019, 01:42 PM
Member
 
Join Date: Jul 2016
Location: North Dakota
Posts: 72
So it was running and then you lost battery power? When you were stuck you may have caused a short that is draining your battery. Was it running while you were winching. Maybe try disconnecting the winch and see if you hold a charge.
starky1 is offline  
Sponsored Links
Advertisement
 
post #4 of 30 Old 08-11-2019, 08:23 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Ontario
Posts: 161
Charged the battery back up and everything seems fine.
Boogerhead likes this.
Ali88 is offline  
post #5 of 30 Old 08-12-2019, 01:06 PM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Ontario
Posts: 161
Well it was fine until last night the wife and I decided to go for a little ride though the bush, got through it and it starts flashing check DPS and the check engine light came on, we decided to bring the road home and was back to normal when we got home, I'm wondering if the battery may be getting shot, anybody else have experienced this.
Ali88 is offline  
post #6 of 30 Old 08-12-2019, 01:46 PM
Super Moderator
 
acefire's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Charleston WV
Posts: 22,776
Take battery to auto shop and have it tested . Unplug the dps grease plugs and hook back up. Dps tends to lose its contact in the plugs from time to time the grease normally fixes it. It will scroll dps and engine light when it happens .
acefire is offline  
post #7 of 30 Old 08-13-2019, 05:31 AM Thread Starter
Senior Member
 
Join Date: Aug 2015
Location: Ontario
Posts: 161
OK, not to sound like too much of a dummy here but, where do I unplug the DPS?
Ali88 is offline  
post #8 of 30 Old 08-13-2019, 08:15 AM
Senior Member
 
JTROCKS's Avatar
 
Join Date: Aug 2014
Location: Wellsville,NY
Posts: 3,162
Driver side fender well find box above rack and pinion will have wires coming out plugs should be in view.

14 XTP 1000 custom made race top lol, 30 in Sirius LED lightbar, 20 in led backup, DZ Fan overide,SSV works audio. Full Kolpin tilting windshield.BRP Lateral skids,Holtz Racing steering rack brace, Blingstar doors,Pro Armour door bags,Tusk cab bag,Troy's cool console cover,Can Am soft rear window,Denali 72" pro plow, Troy and Ed's clutch lockup mod!! Racer Tech lift and dual rate springs,oh yea!29.5x9" Warthogs on all 4's for now
And whatever else yanks at my wallet..OUCH !!!

Last edited by JTROCKS; 08-14-2019 at 06:51 AM.
JTROCKS is offline  
post #9 of 30 Old 08-13-2019, 09:15 AM
Super Moderator
 
acefire's Avatar
 
Join Date: Aug 2012
Location: Charleston WV
Posts: 22,776
three wire plugs on top .
JTROCKS and Gold Rush like this.
acefire is offline  
post #10 of 30 Old 08-13-2019, 04:11 PM
Senior Member
 
eagleeye's Avatar
 
Join Date: Jan 2012
Location: Northern Ontario
Posts: 3,663
Ace & JT are very good information fella's
MarineOne and Gold Rush like this.

The Money Pit !
Worth Every Penny !
eagleeye is offline  
Reply

  Lower Navigation
Go Back   Can-Am Commander Forum > Can-Am Commander General Discussion > Commander General Discussion

Thread Tools
Show Printable Version Show Printable Version
Email this Page Email this Page
Display Modes
Linear Mode Linear Mode



Similar Threads
Thread Thread Starter Forum Replies Last Post
Intermittent Cranking Problem Raydar Commander 1000 18 10-02-2019 11:25 PM
Deceleration problem Marc Azar Commander 1000 8 08-31-2018 03:03 PM
Sirius pro lightbar problem spyderchop Commander Lighting, Stereo and Electrical 3 02-05-2018 08:29 AM

Posting Rules  
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

 
For the best viewing experience please update your browser to Google Chrome